English Grammer Book PDF

0

English Grammer Book PDF

This PDF Notes Contains English Grammer Book PDF – UPSC Notes, SSC Notes

Dear Followers, SSCUPSCNOTES.COM Blog is know for Free Study Material in Hindi and English. On this blog we provide Handwritten class notes in Hindi and English for various competitive exams in India. Here you can Download Free PDF on Daily basis.

SSCUPSCNOTES.COM Website provides History Class Notes, Ancient History Class Notes in Hindi, Medieval History Handwritten Notes, Modern History Study Material in Hindi and English.

To make your competitive exams even easier, today we have brought for you English Grammer Book PDF This pdf will play a very important role in your upcoming competitive exams like – Bank Railway Rrb Ntpc Ssc Cgl and many other exams. This pdf is very important for the exam, it is being provided to you absolutely free, which you can download by clicking on the Download button below to get even more important pdfs. A. You can go pdf download in Riletid Notes

SSCUPSCNOTES.COM is an online education platform, here you can download Pdf for all competitive exams like – Bank Railway Rrb Ntpc Upsc Ssc Cgl and also for other competitive exams.

SSCUPSCNOTES.COM will update many more new Pdfs, keep visiting and update our posts and more people will get it

  1. All Classes NCERT Book Pdf In Hindi
  2. 15500+ Platform Gs In Hindi Books By Rukmini Publication
  3. Static GK PDF Download in Hindi
  4. Math Percentage PDF Download In Hindi
  5. 1100+ Biology Questions In Hindi
  6. 777+ Most Important GK One Liner Question in Hindi
  7. Railway General Science Questions In Hindi
  8. Latest Gk Current Affairs In Hindi
  9. प्रमुख बीमारियां एवं रोग Handwriting Notes
  10. Solar System Questions In Hindi
  11. Next Exam Current Affairs 2019-2020 Top 100 Mcqs in hindi
  12. 1300 Maths Formula Pdf In Hindi
  13. Environment Studies in Hindi : पर्यावरण अध्यन के सर्वश्रेस्ट नोट्स
  14. Rivers Of India In Hindi
  15. भारतीय संविधान के अनुच्छेद एवं अनुसूचियाँ
Maths Topicwise Free PDF > Click Here English Topicwise Free PDF > Click Here 
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here
Download e books > Click Here History  Free PDF > Click Here
Hindi Grammer Topicwise Short Tricks > Click Here Geography handwriting Free PDF > Click Here
Computer handwriting Notes > Click Here Genral science Handwriting Notes Download > Clic Here

Topics Are Covered in  ENGLISH PDF:

  1. verb(basic)
  2. tense
  3. passive voice
  4. narration
  5. question tag
  6. subject verb agreement
  7. conditional sentences
  8. verb(advance)
  9. noun
  10. pronoun
  11. adjective
  12. article
  13. adjective
  14. conjuction
  15. preposition
  16. adverb
  17. words often confused or misused
  18. vocabluries
  19. synonyms(practice set)
  20. antonyms(practice set)
  21. one word substitution
  22. idiom and phrases

Click Here To Download : English Grammar Pdf Book

English grammar Most Important Questions Answer

I ….. tennis every Sunday morning.
a) playing
b)play
c)am playing
d)am play

Answer: play. 

Q2. Don’t make so much noise. Noriko ….. to study for her ESL test!
a)try
b)tries
c)tried
d)is trying

Answer: is trying. 

Q3. Jun-Sik ….. his teeth before breakfast every morning.

a)will cleaned
b)is cleaning
c)cleans
d)clean

Answer: cleans. 

Q4. Sorry, she can’t come to the phone. She ….. a bath!
a)is having
b)having
c)have
d)has

Answer: is having. 

Q5. ….. many times every winter in Frankfurt.
a)It snows
b)It snowed
c)It is snowing
d)It is snow

Answer: it snows. 

Q6. How many students in your class ….. from Korea?
a)comes
b)come
c)came
d)are coming

Answer: come. 

Q7. Weather report: “It’s seven o’clock in Frankfurt and ….. .”
a)there is now
b)it`s snowing
c)it snows
d)it snowed

Answer: it`s snowing. 

Q8. Babies ….. when they are hungry.
a)cry

b)cries
c)cried
d)are crying

Answer:cry. 

Q9. Jane: “What ….. in the evenings?”
Mary: “Usually I watch TV or read a book.”
a)you doing
b)you do
c)do you do
d)are you doing
Answer: do you do. 
Q10. Jane: “What ….. ?”

Mary: “I’m trying to fix my calculator.
a)you doing
b)you do
c)do you do
d)are you doing

Answer: are you doing. 

The above PDF is only provided to you by SSCUPSCNOTES.COM this Pdf is not written by us, if you like the PDF or if you have any kind of doubt, suggestion or question about the Pdf, then give us your Do contact on mail id-  Sscupscnotes@gmail.com or you can send suggestions in the comment box below.

Leave A Reply

Your email address will not be published.